Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a fost în centrul atenției, însă nu într-un mod pozitiv, părerile fiind împărțite în privința reprezentației artistice. Cel mai controversat moment a reprezentat reintepretarea unei scene din „Cina cea de Taină”, în care au fost implicate și mai multe persoane ce aparțin de comunitatea LGBTQ+. Reacțiile reprezentanților Bisericii Ortodoxe au fost acide, însă personajul „Omul albastru”, a ieșit în spațiul public pentru a-și expune punctul de vedere.
Deși Emmanuel Macron era încântat de ceea ce urma să se întâmple la Paris, mai ales că ceremonia s-a desfășurat în afara unui stadion pentru prima oară în istorie, reacțiile au fost atât pozitive, cât și negative.
„Omul albastru” a comentat pe platforma socială X cele recent întâmplate, iar părerea sa este clară: „Nu ar fi amuzant dacă nu ar exista controverse în jurul evenimentului. Nu e așa că ar fi plictisitor dacă toată lumea de pe planetă ar ajunge la un numitor comun?”, a spus „Omul albastru”, într-o postare pe X.
I didn’t realize the blue man group was making an olympic appearance: pic.twitter.com/qTTg9I6XVx — AlphaFo𝕏 (@Alphafox78) July 26, 2024
I didn’t realize the blue man group was making an olympic appearance: pic.twitter.com/qTTg9I6XVx
— AlphaFo𝕏 (@Alphafox78) July 26, 2024
Organizatorii ceremoniei de deschidere a JO de la Paris au dorit totuși să își exprime scuzele pentru cei lezați de eveniment.
„Ideea era să-i face pe oameni să reflecteze. Voiam ca mesajul să fie cât mai puternic cu putință. Trebuia să ne gândim la o comunitate internațională.
Este o ceremonie franceză pentru o ediție franceză a Jocurilor Olimpice, așa că am avut încredere în directorul nostru artistic. În Franța, prețuim libertatea de exprimare și ținem mult s-o protejăm”, a spus și Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris.
Fostul tenismen a urmărit festivitatea de deschidere, iar suprinderea sa a venit din mai multe motive, cum ar fi faptul că s-a făcut în aer liber, dar și de momentele artistice de pe parcursul ceremoniei.
E o treabă nouă chestia asta. Prima dată când nu s-a mai făcut în stadion. O treabă foarte diferită.
Ăsta este Parisul zilei de azi, cu travestiți, cu homosexuali. O realitate care ne-a făcut să vedem toate aceste dansuri
Eu mă uit și din punct de vedere economic cât sunt în stare să recupereze fracezii. Cred că nici jumătate, dar au făcut o treabă ‘a la francaise’. Să sperăm că noi o facem ‘a la roumain’ și ne întoarcem cu bucurie acasă”, a spus Ion Țiriac, conform sport.ro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER